The TBR Book Tag


Благодаря много на Юли за тага!


1. Как и къде следите вашата купчина с книги за четене?

Отбелязвам си винаги книгите, които искам да прочета в Goodreads. Мислила съм да си правя и списък на хартия, но все ме домързява, а тези книги, които наистина много искам да прочета и то не в далечно бъдеще, ги запомням. 

2. Повечето ви книги за четене са на хартиен носител или в електронен формат?

Рядко чета книги в електронен формат, въпреки че имам четец. Има си своите предимства като това, че можеш да увеличаваш или намаляваш шрифта и достъпа до повече книги, но просто не мога да свикна. Чета така само в случай, че за мен притежанието на въпросната книга не е важно, а това почти не се случва. 

3.Как определяте коя да е следващата книга за четене?

Не мога точно да кажа. Просто търся информация за книгата и се случва сърцето ми да започне да бие по - бързо, докато чета резюмето (да, сериозно!), и разбирам, че нещо ме влече към тази книга. И вариант да не я прочета не съществува. Когато истински силно искам някоя книга, имам странното чувство, че в страниците на тази книга ще открия някакъв много важен отговор за себе си. На какво и аз не знам.. 

4. Посочете книгата която стои най-дълго в списъка ви за четене?

Според Goodreads трите книги, които най - дълго стоят в TBR листа ми са:
,,Крадецът на книги''
,,Игра на тронове''
,,Мемоарите на една гейша'' 

5. Книга, която наскоро сте добавили към списъка си за четене?

,,Монахът'' - Матю Грегъри Луис. Първо вниманието ми бе привлечено от нея, защото ми беше препоръчана от едно момиче в Goodreads, а ревюто на Христо Блажев вече ме убеди окончателно (може да го прочетете тук). 

6. Книга, която сте добавили с списъка си за четене заради красивата корица?

A Thousand Pieces Of You от Claudia Gray. Видях я в книжарница Гринуич и, боже, прекрасна корица! Не я добавих обаче толкова в списъка си заради корицата, колкото заради грабващата анотация. Но може да се каже, че и обликът на корицата спомогна. 

7. Книга от списъка ти за четене, която не планираш да прочетеш?

Май трябва да обновя този проклет списък, защото от известно време нямам вече никакво желание да чета ,,Игра на тронове''

8. Непубликувана книга, чиято поява очакваш ?

Интересно, но май в момента няма такава. 

9. Книга от списъка ти за четене, която всеки ти препоръчва?

Всички ми препоръчват различни.

10. Книга от списъка за четене, която всички вече са прочели, само ти не си?

Опа, тук има сериозен материал! 
Като започнем от ,,Изборът'', ,,Алена кралица'' и стигнем до поредиците, от които съм чела по 2 книги преди да станат така популярни, но не са ми харесали особено: ,,Реликвите на смъртните'' и ,,Стъкленият трон''.
Е, няма и да ги прочета. Дразни ме цялата тази мащабна мания по тях, а и най - често книгите, които се харесват на повечето хора, съдейки по трагичната ми статистика, не са особено мой тип. Но, наистина, няма нищо лошо да харесвате тези книги. 

11. Книга от списъка за четене, която умираш да прочетеш?

(Бях отговорила с това първоначално на въпрос 5, но тук сякаш е по - подходящо.)
,,Слаш'' - Слаш и Антъни Боза. Рових се като луда, за да я намеря тази книга, защото е с изчерпан тираж. Е, поръчах си я от olx втора употреба и ще ходя във вторник да си я взема от офиса на Еконт. Боже, нямам търпение! 

12. Колко книги за четене сте си отбелязали в Goodreads?

203 са до този момент, но едва ли някога ще прочета дори и половината. 


Понеже това е първият таг, който реално съм тагната да направя, ми се щеше да тагна и аз някой, но хората, които си бях намислила, са вече тагнати. Така че приканвам всеки, който не го е направил още. 



Коментари

  1. Може би не сега, но ако някога имаш възможност, прочети "Алена Кралица" ❤ Наистина няма да съжаляваш (ако искаш в профилът ми има доста материал за книгата ^^ ) страхотен таг и може би скоро ще го направя и аз ❤

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бих могла да я взема от една приятелка, която дълго време ми е надувала главата с инфо за книгата. Обичам да опитвам нови неща, когато става въпрос за книги, а и ми е интересно какво толкова й харесват хората специално на тази книга. Ще погледна какво си споделила за книгата, не съм чела по - голямата част от ревютата на ,,Алена кралица'', защото не съм се интересувала.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации