Ревю на ,,Любов по време на глобално затопляне'' - Франческа Лия Блок



Възможно ли е да оцелее любовта в един непознат и жесток свят?

,,Любов по време на глобално затопляне'' на Франческа Лия Блок (Екслибрис) е една магическа приказка, един прекрасен кошмар. Разтърсваща нежност и красива жестокост. Една свежа история - невероятни герои, интересен сюжет, най - брилянтни описания и богата фантазия. И всичко това, вдъхновено от Омировата ,,Одисея''.

Пен не е била готова да изгуби всичко, но това се случва след Земетръса, който променя Лос Анжелис. В началото тя е уплашена да излезе навън, но един ден в къщата й нахлуват някакви мъже и тя се оказва принудена да действа. Излиза навън да търси семейството си, но по пътят към намирането им тя се сблъсква не само с хора, които стават нейни приятели, но и със сирени, вещица и великани (като последните са изпратени от най - големия й враг - Кронен), които желаят смъртта й.

Чудя се дали някъде съществува любовта, или събралото се между стените на лимонено-зеления ван е всичко, което някога ще познаем.
 
В началото Пен е несигурно момиче, но тя пораства по време на своето рисковано пътуване към неизвестното. Става непоколебима и готова на всичко за да спасите тези, на които държи. Тя дори не подозира, че ще се сдобие със странна дарба или че ще намери истински приятели, които да я придружат - Хекс, Ез и Аш. Всички герои и техните отношения са обрисуван от авторката по най - трогателния и красив начин. Те се превръщат в един страхотен екип, всеки от тях се крепи благодарение подкрепата на другите и се мъчат да запазят здравия си разум и онова, от което се нуждаят най - силно - надеждата.

Когато устните ми се сливат с неговите, става така, сякаш стотици оранжеви криле на пеперуди се събуждат и разпалват съвършен огън. Виждам как огънят обхваща планетата, но това не е унищожителен пожар, а пожар на обновлението, санитарно действие, каквото фермите понякога предприемат, за да почистят отпадъците, да отстранят гнилото и мъртвото, за да дадат възможност на новата реколта да се роди и да порасне.

Увлекателно четиво, фантастично и някак си по детско наивно. Едновременно пробуди в мен тъга по изгубения безопасен свят и възхищение от новия - опасен и вълшебен. Необичаен стил на писане, който зарежда с могъща енергия всяко едно изречение и примамлива корица. Книгата истински ме зарадва.

Съвсем скоро ще се насоча и към продължението - ,,Островът на изобилната любов''.


Други ревюта: 

Коментари

Популярни публикации