Хобитата като приоритет!


... или ,,Защо се връщам към блога и какво смятам да правя с него?"


Както няма как да не сте забелязали, не съм писала тук от почти две години. Година и половина, за да сме по-точни, през която ми се случиха много неща и също така ми се доказваше многократно, че това да прекратя дейността си по блога е горчива грешка. Но аз избрах да не обръщам внимание на това чувство, мислейки си, че мога да запълня празнината с преживянания от "реалния" живот. Обаче ето ни отново тук - през последната година почти не съм се чувствала, сякаш правя нещо истински ползотворно. Всичко се превърна в една бъркотия от мисли, които не водят до нищо, съмнения, забаламосване на собственото ми вътрешно аз и неговите желания.

Това ме довежда и до днешната тема: защо няма нищо по-важно от това, което обичате да правите, вашето хоби, страст или както изберете да го наречете. И защо в дадени моменти трябва да го изберете пред всичко останало, което животът ви предлага.

Като начало хобито е нещо, което ви развива. То е опит и начин да упражнявате умения, които по-късно ще можете да използвате в много други сфери - постоянството, идейността, предизвикателството да поддържаш собствения и чуждия интерес. Нещо повече, хората и отношенията, които изграждате с тях, плановете за живота и задълженията - това са неща, които се променят коренно. Това, което обаче остава, е удоволствието, което сами си създавате. Хобито е начинът ви да издишате, да се усетите на твърда земя, да върнете самочувствието и ентусиазма си в трудните моменти.

Друга причина е, че колкото и да са ни на сърце хората, които са ни ежедневна компания... не, не можем да им споделим всичко. Обкръжението ни не може да ни разбере така, както хора със сродни интереси. И тези сродни души не просто ни разбират - те съпреживяват. Интернет пространството е добър начин да се свържем с такива хора, а новите запознанства могат да донесат невероятно вдъхновение и радост. Всеки човек е отделен свят и чрез него преоткриваме себе си, но все пак, както е и в книгите, има светове, които ни харесват повече. 

Най-вече обръщайки гръб на хобито си... ограбвате себе си. Лишавате се от не само от безкрайни възможности, от вълнението и гордостта, която ви обзема, когато успеете да изразите себе си по възможно най-точния и искрен начин (защото никога не успяваме изцяло), но и от това да разгърнете различна част от себе си. Това, че сте надарени с любов, талант и желание, насочени към дадено нещо, не е случайно. Вие имате нужда да правите това. Зарежете всичките причини - какво чувствате, накъде ви дърпа?

Надявам се, че все някой е стигнал до края на този пост (без да е умрял от скука), за да споделя и плановете си за блога оттук нататък. Иска ми се да пиша най-различни неща - по житейски теми, за пътувания (когато въобще съм на такива), интересни арт места в столицата, тук-там ревюта (може би не чак толкова често на книги, защото вече не чета толкова). Ще ви помоля, ако имате някаква идея какво би ви било интересно да прочетете - споделете я! <3 

Малко ми е тъжно, защото смених адреса на блога и можете да си представите как се почувствах, когато видях, че всички коментарите, които някога съм получавала без 5-6, са се изтрили... Но живи и здрави, явно започваме на чисто във всеки смисъл :D 

Коментари

  1. Много ще ме радва един пост за Барселона и интересните моменти там. ♥ Пък и още са ти пресни впечатленията. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз точно за това си мислех, Криси *-* Определено ще го направя в един от следващите постове, имам и много красиви снимки от там <3

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации